Țintește mereu sus

Mie de mic mi s-a spus să mă mulțumesc cu ceea ce am, să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am un acoperiș de-asupra capului, că am o pâine pe care să o mănânc, că am un pat unde să dorm, că pot merge la școală și să fiu împăcat cu treburile astea fiindcă-mi sunt suficiente. Pe lângă asta mereu mi se dădeau exemplu oamenii mai săraci decât mine spunându-mi că în timp ce eu stau la căldură alături de familia mea și mâncăm cu toții o mâncare caldă cineva stă pe străzi flămânzind și fără haine groase.

Exemplele astea mă întristau mereu, copil fiind, și mă făceau mereu să mă întreb de ce eu am posibilitățile astea și ei nu le au. De la fel de multe ori mi-a mai fost spus și faptul că oricând există posibilitatea să ajung mai rău decât cei de pe străzi – lucru ce pe lângă faptul că mă întrista mai mă și speria dar totodată a cântărit greu mai târziu, peste câțiva ani, când lucrurile întipărite în mintea mea deveniseră o bună metodă de motivare.

În ciuda faptului că mereu părinții mi-au spus să mă mulțumesc cu ceea ce am, să fiu recunoscător pentru asta și să nu încerc să mă întind mai mult decât mi-e pătura eu am făcut exact contrariul: am țintit mereu foarte sus.

La școală, în timp ce restul elevilor se rugau să ia o notă de trecere, eu voiam neapărat ultima treaptă: nota cea mai mare. Mai târziu, în timp ce prietenii mei câștigau strict cât să se întrețină și erau mulțumiți, eu făceam tot posibilul să devin bogat – să am cât mai mulți bani. Partea și mai interesantă e că eu în tot acest timp conștientizam și știam perfect faptul că nu banii sunt scopul principal în viață și că nu ei aduc fericirea dar trăgeam pentru a avea cât mai mulți gândindu-mă că o să vină o vreme în care o să-mi fie încălcate anumite libertăți și doar banii o să fie cei care mă vor mai salva.

Așadar, vă recomand să nu aveți așteptări mari dar totodată să țintiți cât mai sus. Știu că sună ciudat și aparent greu de înțeles dar dacă veți reuși să nu mai aveți așteptări (adică nici dezamăgiri) dar totodată să țintiți sus o să aveți parte de niște vremuri foarte interesante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *