Știi de ce ar trebui să mănânci fructul kiwi cu coajă cu tot?

La prima vedere, nimeni nu s-ar risca sa consume un kiwi cu coaja cu tot. Poate doar daca i-ar fi foarte foame. Sau nu… dar nimic nu ar trebui sa te impiedice sa il consumi cu tot cu textura sa aspra si coaja sa paroasa, deoarece se pare ca tocmai coaja sa este excelenta pentru sanatate. Aceasta contine o multime de nutrienti benefici si activi excelenti pentru a te mentine in forma.

Atunci cand consumi un mar, il mananci cu tot cu coaja, fara sa te ingrijorezi sau fara sa iti doresti sa il cureti. Dar cand mananci un kiwi lucrurile se schimba.

Nu vrei nicicum sa ii mananci coaja paroasa si maro. Nu-i asa? Dar specialistii sunt de parere ca ar trebui sa faci asta. Dar la fel ca si in acazul altor fructe sau legume, ar trebui sa il speli mai intai.

De ce ar trebui sa mananci deci un kiwi cu coaja cu tot? Da, specialistii ne linistesc. Putem manca un kiwi cu coaja cu tot, deoarece coaja sa este perfect comestibila. In plus, contine o multime de activi si nutrienti benefici pentru organism, cum ar fi magenziul sau zincul.

Se pare ca aceasta coaja este la fel de benefica si pentru corp, datorita mineralelor si diferitelor minerale pe care le contine. Coaja de la kiwi contine mai ales vitaminele E si C, doi anti-inflamatorii natural, care pot intari sistemul imunitar si care pot ameliora aspectul pielii.

Dar in coaja fructului kiwi se mai afla si folati, nutrienti care poate reduce riscul de a suferi de mai multe tipuri de cancer, dar si de anumite maladii cardiace. Consumand deci un kiwi intreg, vei reusi sa iti maresti aportul de fibre cu pana la 50%.

Sa nu uitam ca fibrele sunt esentiale pentru o buna digestie si ca permit in acelasi timp, reducerea nivelului rau de colesterol.

Cum se poate consuma coaja de la fructul kiwi deci? Pentru a profita din plin de toate beneficiile sale, va trebui sa il consumi in intregime, cu coaja sa paroasa cu tot. Daca acest lucru nu te incanta deloc, te poti indrepta inspre kiwi-ul auriu care are o textura mai neteda. Sau il poti pune alaturi de alte fructe pentru a obtine un smoothie perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.