Știi cum poți deveni mai motivat în viața de zi cu zi?

La locul de munca, atunci cand faci sport sau ai anumite activitati de voluntariat hobby-uri, uneori este destul de greu sa iti pastrezi motivatia. Si totusi, motivatia este cea care ne impinge sa ne depasim si sa mergem mai departe si mai departe.Si pentru a o stimula, trebuie sa stii ca exista unele reguli extrem de eficiente, pe care poti sa le pui si tu in aplicare.

Toata lumea trece prin unele situatii mai dificile. Intre oboseala, stres si uneori moleseala, este destul de greu sa fii mereu in top. Dar acest lucru nu este deloc grav. Suntem cu totii oameni si nu putem sa traim ca niste roboti.

Lunea dimineata este de exemplu, celebra datorita faptului ca este cea mai putin productuva zi a saptamanii. Cu nostalgia week-endului ce tocmai a trecut, reintoarecerea la birou este cel mai adesea destul de penibila.

Fie ca vrei sa fii motivat/a sa te reapuci de sport, sa dezvolti un nou proiect profesional sau sa incerci o noua reteta de bucatarie, motivatia este ceva de ordin psohologic.

Dar stiinta spune ca aceasta motivatie se poate stimula pentru a face mai multe lucruri in viata de zi cu zi.

In viata de zi cu zi, toata lumea are anumite strategii pentru a se motiva, cu rezultate mai mult sau mai putin bune. Dar specialistii explica de fapt, ca atunci cand motivatia lipseste, este posibil sa incerci sa o « declansezi », folosindu-te in acest caz de creier.

Spune-ti ca motivatia ta nu are limite. Studiile au ajuns la concluzia ca cei care sunt de parere ca motivatia lor nu are limite, se confrunta mai rar cu scaderea motivatiei.

Iar daca ai cele mai diverse si mai variate sarcini in viata de zi cu zi, vei reusi sa fii si mai motivat. Acest lucru se explica pur si simplu- creierul nostru are nevoie de inovatie si o adora si ne recompenseaza de fiecare data cand incercam ceva nou.

Schimba-ti strategiile. Ce te motiveaza cel mai mult? Iata cea mai importanta intrebare la care trebuie sa raspunzi. Specialistii sunt de parere ca trebuie sa incerci sa descoperi care sunt lucrurile pozitive care te motiveaza cel mai mult si sa te folosesti de recompensele imediate.

Creierul asimileaza recompensa ca ceva pozitiv deci va vrea sa o ia de la inceput pentru a obtine acelasi lucru.

Esti gata sa treci muntii cu motivatia ta fara pereche?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.