Sfaturi în alegerea covorului potrivit

Atatea modele, in ataea culori si marimi…cum am putea alege covorul potrivit ? Iti spunem noi chiar acum.

Materialul. Alegerea materialului covorului va depinde de doua aspecte esentiale – utilizarea viitoare a acestuia si confortul cautat. Lana ofera o rezistenta crescuta la folosirea de zi cu zi si se poate intretine mai usor. In plus, covorul din lana este un bun izolant termic. Si covoarele din bumbac sunt rezistente si absorb umiditatea. Cel mai bine este ca un astfel de covor sa fie asezat in baie sau intr-un mediu mai umed. In ceea ce priveste covoarele din matase, acestea sunt stralucitoare, frumoase si rezistente. Dar, din pacate, intretinerea lor este destul de dificila, necesita fie spalare cu apa si sapun, fie curatarea de o firma speciala. Poliesterul este cel mai rezistent material la pete si isi pastreaza pentru multa vreme stralucirea naturala.

Dimensiunea. In ceea ce priveste dimensiunea covorului exista 3 categorii- covoare mici cu dimensiuni intre 70X140 sau 90X160, folosite adesea intr-un hol sau intr-o baie. Exista covoare de dimensiune medie de 120×180 / 140×200 / 170×240, adesea folosite in sufragerie sau dormitor si covoare mari, de 200X300, instalate intr-un living spatios.

Culorile. Nuantele neutre sunt ideale pentru orice interior, pentru orice stil, acesta este atuul principal al nuantelor neutre. In ceea ce priveste nuantele de bej sau de crem, acestea sunt ideale pentru o locuinta in tonuri calde, cu mobilier din lemn brut.

Nuantele de maro sunt perfecte pentru incalzirea spatiului. Merg cu culori de pereti calde, pentru un interior calduros iarna. Nuantele de galben sau de portocaliu vor merge de minune cu orice, indiferent de culoarea mobilei. Culoarea covorului trebuie aleasa in functie de culoarea interiorului.

In ceea ce priveste intretinerea covorului, pentru a scapa de praf, aspiratorul este cea mai buna modalitate. Dar, pentru o curatare in profunzime, covorul trebuie curatat cu apa si cu o solutie speciala de curatat covoare. Pentru culori mai vii, pentru ca un covor sa arate ca nou mai mult timp, se poate curata cu apa minerala si cu solutie. Astfel, culorile nu vor deveni terne atat de devreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.