Obiective turistice în Doha, Quatar

Unul din cele mai ravnite obiective turistice din Golful Persic este Doha, insa si cu restrictii importante pentru turisti. Inca de la sosire, de la intrarea in oras, turistii sunt informati despre traditiile si obiceiurile locuitorilor.

Se accentueaza aceste traditii si obiceiuri in cazul in care cei care viziteaza tara sunt insotiti de femei care nu trebuie sa isi expuna prea mult trupul.

Acum 30 de ani, Doha era un oras mic, simplu, in mijlocul pustietatii, aproape necunoscut publicului larg. In cateva zeci de ani a ajuns sa arate impresionant, sa atraga anual mii de turisti si sa frapeze prin impozanta cladirilor.

Turistii care viziteaza pentru prima oara Doha sunt invitati in bazar, centrul vechi al orasului, denumit Souq Waqif, infiintat in urma cu zeci de ani, locul unde beduinii si localnicii isi dadeau intalnire pentru a-si prezenta si vinde marfurile.

Acum, in bazar turistii gasesc tot felul de suveniruri, de matasuri, imbracaminte, dulciuri, covoare, parfurmuri, precum si mirodenii sau animale. In bazar turistii pot degusta o cafea exceptionala sau un preparat traditional.

Pe de alta parte, una din principalele atractii in Doha sunt cursele de camile, desfasurate intr-un hipodrom in care cei mai populari oameni ai acestei comunitati isi dau intalnire pentru a face pariuri ce e pot aduce castiguri impresionante.

In plus, in Doha turistii pot vizita si un soi de muzeu in care este prezentata colectia personala a celui mai renumit seic, Faisal – obiecte impozante si importante din lumea araba, de la costume populare si covoare pana la arme si masini de epoca.

Nu in ultimul rand, vizitarea orasului Doha nu trebuie sa se limiteze la obiectivele mai sus mentionate si prezentate, ci sa includa si zona culturala a orasului, Katara Cultural Village, in care exista un amfiteatru, galerii de arta, muzee, sali de opera, terase si zone de promenada, chiar si o plaja.

De-a lungul anilor de dezvoltare a orasului Doha s-a construit si o insula artificiala in mare, pentru care insa preturile de cazare sunt foarte mari, iar acesta este un alt obiectiv turistic demn de toata admiratia publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.