Nu vreau să plătesc prea mult pentru un telefon

De-a lungul timpului îmi place să cred că am progresat destul de mult în domeniul meu de activitate și am ajuns să câștig, zic eu, suficient cât să-mi pot permite ultimele modele de telefoane sau alte gadget-uri de acest fel. Ideea e că, deși nu-mi place cum sună, sunt puțin cam zgârcit în unele cazuri. Sau, ca să mă exprim mai plăcut auzului, sunt destul de chibzuit. 🙂

Mai exact nu prea cheltui bani mulți și de fiecare dată când trebuie să cumpăr un lucru mă gândesc de două ori înainte și-l iau doar dacă am într-adevăr nevoie de el. Când intru într-un magazin știu dinainte ce trebuie să cumpăr și nu ies de acolo cu alte 15 produse inutile pe care le-am luat doar pentru că erau la promoție și na, trebuia să-l cumperi că așa ne-a fost băgat în cap.

Așadar, cum ziceam de chibzuința mea, zilele astea telefonul vechi (destul de ieftin și el) a cedat nervos și cum îmi e indispensabil a trebuit să-mi cumpăr altul. De data asta bugetul a fost puțin mai mare decât data trecută, undeva mult sub 1000 lei.

Înainte de a lua ceva îmi place să cer destul de multe păreri așa că mi-am întrebat rapid prietenii ce telefon ar fi ok să-mi iau. Toți au sărit cu ultimele smartphoneuri de mii de lei apărute iar atunci când le-am zis că eu vreau ceva ieftin, foarte ieftin m-au întrebat dacă-s nebun, de ce nu-mi iau ceva scump (știind că am totuși ceva bani) și alte lucruri asemănătoare. Răspunsul meu a fost destul de simplu: nu am ce face cu el.

Am învățat de-a lungul timpului să pun mereu în balanță alegerile pe care le fac, respectiv banii pe care-i cheltui și am încercat pe cât posibil să invetesc în lucruri care să-mi aducă la rândul lor ceva bănuți. Cum acest telefon nu avea cum să-mi producă bani am preferat să iau ceva ieftin iar de restul de bani să mă folosesc într-un mod mai productiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.