Den of the Thieves – un film cu hoți ca pe vremuri

Filmul „Den of the Thieves” – o reteta clasica reprodusa pe marile ecrane – a fost lansat pe 19 ianuarie 2018 si este deja notat cu 7.1 pe IMDB. Nu difera cu mult de filmele politiste ale anilor `60, avand din plin eroi pozitivi care fac apel la metode nu tocmai ortodoxe, mafioti periculosi si personaje cu tinuta morala. Inca din momentul lansarii, „Den of the Thieves” a strans foarte multe vizualizari si recenzii pozitive, fiind intens cautat pe site-urile de filme online.

Regizorul Christian Gudegast se bazeaza pe idei clasice in construirea peliculei. In acest film se intalneste inca de la inceput ideea ca binele invige raul, insa in acest sens se aduce o reinterpretare, si asteptarile publicului sunt surprinse de catre veriga slaba a personajelor. Distributia este una de exceptie, prezentand nume mari ale cinematografiei in rolurile principale. Gerard Buttler, Maurice Compte, Evan Jones si 50 Cent interpreteaza cu maiestrie cele mai complexe personaje.

Gerard Butler intruchipeaza stereotipia personajelor specifice lui John Wayne, un serif corpolent, pozitionat de partea binelui, dar cu anumite scapari. Exceleaza ca de obicei in scenele de actiune, dar nu isi poate dovedi subtilitatea sau inteligenta. Se intelege din context ca echipa pe care o conduce nu straluceste. Se bazeaza pe o echipa formata dintr-un agent de culoare, unul alb si tanar, si un altul mult mai in varsta, insa niciunul nu este important in film. Totul se bazeaza pe lupta dintre eroul negativ si eroul pozitiv, iar restul sunt doar personaje secundare care vor ramane asa, neavand mare lucru de spus.

Actiunea este oarecum liniara si previzibila, specifica filmelor 123movies alternative clasice cu politisti si detectivi. Eroul negativ este mai profund. Nu este un personaj pe care cinefilul sa il doreasca mort si are o tinuta foarte potrivita pentru un gentleman. De foarte multe ori seamana cu un profesor sau cu un psiholog mai mult decat cu un raufacator si publicul ajunge in final sa se intrebe ce cauta el intr-o pozitie de lider in spargerea bancilor.

Un alt erou negativ care dovedeste de fapt un urias potential este Donnie, un britanic de culoare care a fost principala surpriza a acestui film. In mod normal el ar fi trebui sa aiba rolul principal, insa a fost dat la o parte pentru personaje mai bine construite fizic. Cu toate acestea el ii depaseste cu succes atat prin viclenie, cat si pentru puterea de planificare si de organizare.

Dupa filmele pline de actiune foarte axate pe personaje si care uita rapid apetitul publicului spre urmariri, scenele violente si impuscaturi, filmul „Fratia hotilor” reprezinta o revenire foarte buna la esentele filmelor de actiune, prezentand in primul rand spectacol. Acesta este un plus urias pentru zgomotul nerealist generat de focurile de arma.

„Fratia hotilor” a fost privit de catre critici ca un remake pentru filmul „Heat” din 1995. Personajele chiar sunt un hot si un politist care cu timpul ajung sa isi castige respectul unul fata de altul. Acest film se dovedeste a fi o alegere buna pentru cei pasionati de productiile de actiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.