De ce să folosești un purificator de aer?

Vrei sa mai schimbi putin aerul din casa si sa eviti in acelasi timp deschiderea ferestrelor? Cea mai potrivita solutie? Purificatorul de aer.

De ce sa purifici aerul din casa? Aerul pe care il respiram este poluat de numerosi factori precum, de exemplu, zugraveala peretilor dar si din cauza prafului care se depune pe mobila.

Rolul purificatorului de aer. Dupa cum ii indica si numele, acest produs va purifica aerul in incaperile din casa, eliminand imperfectiunile, impuritatile, particulele, virusii si alergenii.

Functionarea sa. O turbina integrata in propulsor va propulsa aerul prin intemerdiul filtrelor. Pre-filtrele, cel mai important de alfel, va sesiza toate deseurile care provoaca acest aer ambient poluat si murdar. Filtrele care compun purificatorul de aer pot fi particule, pe baza de ioni, pe baza de combustie sau pe baza de fotocataliza.

Exista patru mari tipuri de purificatoare de aer:

Purificatoarele mecanice functioneaza pe baza de filtre. Dupa aspirarea particulelor, filtrele vor retine praful si vor purifica aerul.

Purificatoare electronice. Cum functioneaza purificatoarele electronice? Acestea se bazeaza pe utilizarea unui camp electric. In momentul in care particulele poluante trec in purificator se fixeaza pe filtru prin trecerea unui curent electric. Urmeaza mai apoi purificarea propriu-zisa.

Purificator pe baza de ionizare. Cu o larga difuzare a ionilor negativi, tot ceea ce este microb sau molecula nefasta se va depozita pe sol.

Purificatoare hibrid. Cu acest tip de purificator ai posibilitatea de a folosi mai multe sisteme cu scopul de a obtine un rezultat optim.

Suprafata incaperii. Logic, trebuie sa alegem volumul purificatorului in functie de suprafata incaperii pe care vrei sa o purifici. Cu cat puterea purificatorului este mai mare, cu atat acesta va fi mai eficient. Opteaza pentru un purificator cu o putere care sa depaseasca suprafata incaperii.

Nivelul de zgomot este o caracteristica importanta mai ales daca vrei sa purifici aerul din dormitor pe timp de noapte. Un nivel sonor de peste 30-35 decibeli este mult prea mare pentru a dormi cu el pornit. Dea ceea, iti recomandam sa optezi pentru un aparat cat mai silentios pentru a putea dormi cu el in camera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.