De ce pudra de maca este noul matcha?

Daca iti place la nebunie ceaiul matcha cu toate beneficiile sale minunate, dar si spirulina, ginsengul sau alte superalimente, in acest caz, ar trebui sa stii ca noile tendinte sunt cele care proneaza introducerea in stilul tau de viata unui nou superaliment- este vorba despre pudra de maca.

Aceasta planta peruviana este recunoscuta pentru beneficiile sale asupra organismului si trebuie sa se adauge pur si simplu in felurile tale de mancare preferate.

Uita deci de ceaiul matcha. A venit momentul sa lasi locul pudrei de maca. Si nu, aceste doua superalimente nu au nimic in comnun. Doar ca ambele sunt extrem de benefice pentru organism.

Aceasta radacina este mai cunoscuta sub numele de ginseng peruvian. O planta care face parte din aceeasi familie ca si broccoli, conopida sau ridichea. Maca este celebra datorita faptului ca are capacitatea de a supravietui in conditii extreme, mai ales pe platourile inalte de pe Anzii peruvieni. Din acest motiv, este extrem de benefica pentru sistemul imunitar.

Pudra de maca este extrem de benefica pentru organism, doarece contine doar lucruri bune- glucide, lipide, vitamine, fibre, calciu, potasiu sau fier, dar si cupru, zinc si acizi grasi esentiali. O compozitie inedita care face din pudra de maca un ingredient indispensabil pentru starea ta de bine.

Astfel ca, o jumatate de lingurita de pudra de maca acopera in jur de 10% din nevoile noastre de fier si de vitamina C, dar si 15 % din nevoile noastre de cupru, cu doar 10 calorii. Este deci recomandata pentru a trata anemia si sindromul oboselii cronice, deoarece este cea care poate intari si stimula sistemul imunitar.

Pudra de maca este in acelasi timp, cea care poate diminua stresul si angoasele, care poate ajuta sistemul imunitar sa se intareasca si sa ne umplem de energie.

Cum se poate consuma pudra de maca?

Pudra de maca se poate consuma in felurile de mancare, in iaurturi sau alte preparate. Este disponibila si sub forma de comprimate, de luat sub forma de supliment alimentar. La fel ca si ceaiul matcha, aceasta se poate savura si in sucurile smoothie cu fructe sau maca latte.

Iar daca vrei sa prepari celebrele deja, energy balls, pudra de maca este excelenta deoarece are un gust de nuci caramelizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.