De ce ar trebui să faci și tu o cură cu ginseng?

Ginsengul este o planta dotata cu multiple virtuti. Este cea care permite diminuarea stresului, lupta contra anumitor maladii, dar si stimularea capacitatilor mentale. Esti gata deci sa adopti si tu acest aliment magic?

Ai auzit pana acum de ginseng? Aceasta planta vivace a fost descoperita in China acum peste 5000 de ani. Si in zilele noastre, este folosita in domeniul medicinei datorita numeroaselor sale virtuti si efectelor sale benefice asupra organismului si sanatatii.

La fel ca si curcuma sau chimionul, ginsengul ar putea deveni un nou superaliment, de consumat fara moderatie pentru a stimula sistemul imunitar si starea noastra generala de bine.

Daca ginsengul poate lua forma unei plante verzi, cu mici fructe in nuante de rosu, in general, radacina sa este cea folosita, macinandu-se, pentru a se obtine un fel de pudra care se foloseste in ceaiuri, supe sau comprimate.

Ginsengul este cel care calmeaza. Fie la nivel emotional, profesional sau familial, se intampla sa trecem prin anumite evenimente sau momente stresante. Iar scaderea moralului ne poate afecta viata de zi cu zi. Ginsengul ne ajuta sa ne calmam si sa privim toate lucrurile Zen.

Ginsengul ajuta la pierderea in greutate. Consumul de ginseng ajuta la pierderea in greutate. Unii activi prezenti in ginseng permit stoparea acumularii de glucoza in celulele grase si poate favoriza astfel pierderea in greutate.

In acelasi timp, studiile facute pe sobolani, in laboratori, au demonstrat faptul ca ginsengul poate diminua si nivelul de glicemie.

Ginsengul poate stimula si intari in acelasi timp sistemul imunitar. Ginsengul este cel care poate mari productia anumitor celule si a altor compusi anti-microbieni care lupta in general contra proliferarii celulelor nefaste.

Ginsengul poate preveni cancerul. Ginsengul este capabil in acelasi timp sa incetinesca dezvoltarea anumitor celule canceroase, actionand ca un tratament natural.

In plus, despre ginseng, se spune ca este un remediu universal. Se poate deci intelege de ce este o planta esentiala in traditia asiatica. Este cel care poate stimula QI-ul, adica energia vitala. Poate stimula vitalitatea, sa calmeze spiritul si sa procure in acelasi timp…. intelepciune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.