Cum te poate face un selfie să avansezi în carieră?

Cu siguranta ca stii deja cat de importanta este imaginea atunci cand vrei sa iesi in evidenta in domeniul tau de activitate. Si ai impresia ca un selfie nu are ce cauta aici? ei bine, nu e chiar asa.

Atunci cand iti redactezi un CV, ai grija ca poza pe care o atasezi sa fie prefecta- privirea in fata, o tinuta corecta, o postura perfecta si un fond neutru. In trei cuvinte- sobru, profesionist si curat. Deci daca ai atat de mare grija de prezentarea vizuala, un lucru e sigur- esti consient/a de faptul ca este extrem de important sa faci o buna impresie inca de la inceput. Mai ales atunci cand vrei sa tramsiti cel mai bun mesaj din punct de vedere profesionist.

Un selfie cu tine din vacanta, in fata unui magnific apus de soare nu este cea mai buna idee de pus pe profilul tau de Linkedin. Dar daca ti-am spune ca ba din contra, un selfie poate sa fie extrem de benefic pentru cariera ta?

Cel putin asa sustin specilalistii in leadership. In ceea ce ii priveste, acestia sunt de parere ca…

Un selfie este cel care te poate ajuta sa iti pui cel mai bine in valoare viata profesionala. Daca vei alege sa distribui un selfie pe profilul tau profesional, vei reusi sa prezinti in « avanpremiera » personalitatea si interesele tale profesionale. Daca mergi la un eveniment care este in legatura cu cariera sau cu domeniul tau de expertiza, pozeaza deci locurile prin care ajungi si explica in mod precis unde esti si de ce te afli acolo.

Un selfie este cel care da mai multe informatii cu privire la compententele tale. Un manager va putea astfel difuza unele poze cu sedintele pe care le conduce, alaturi de un mesaj pozitiv, pentru ca lumea sa vada ca stie sa isi conduca sau dirijeze echipa cu buna dizpozitie.

Un selfie te poate ajuta sa promovezi identitatea ta profesionala. Daca vei posta un selfie in comunitatea ta profesionala, vei reusi sa iti elaborezi profilul si istoria ta profesionala, in randul colegilor si colaboratorilor. Pentru ca publicatiile tale de pe retelele sociale pot sa spuna mult mai multe decat un simplu C. V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.