Cum ne protejăm datorită unui anti-virus. Cum îl alegem și cum îl utilizăm

In momentul in care ne conectam la Internet ne expunem datele personale – e-mail sau date bancare daca facem cumparaturi online – si unor atacuri. Pentru a evita ca aceste date sa fie piratate cea mai buna solutie este un antivirus. Descopera in cele ce urmeaza cum putem alege un antivirus bun si sa il configuram pentru a naviga in siguranta deplina.

Cum alegem un antivirus bun?
Chiar daca niciun antivirus nu este infaibil – datorita unor noi malware care se dezvolta zi de zi – este totusi indispensabil pentru a detecta si a suprima amenintarile care planeaza asupra computerului tau. Drept urmare, trebuie sa incepi prin a alege un antivirus bun. Un antivirus bun va detecta in timp util un lucru potential periculos pentru computerul tau asta datorita unei baze de date care contine semnatura codurilo periculoase si rau-voitoare. Le va surpima automat fara sa astepte o scanare completa a hard-disk-ului. Un antivirus bun inseamna unul pe care trebuie sa il platesti precum Norton, Avira, Bitdefender sau Kaspersky, asta deoarece versiunile gratuite nu te protejeaza in general de phishing. Acestea din urma au cea mai buna rata de detectie, aproape 100% in urma testelor realizate de laboratoare independente si propun o serie de functionalitati suplimentare pentru a-ti proteja in mod eficient datele online.

Cum sa configurezi si sa folosesti protectia anti-malware. Pentru ca un antivirus sa fie eficient 100% trebuie sa intelegi cum functioneaza si se foloseste. Cele mentionate in acest articol sunt in general usor de instalat si pot fi folosite de oricine. Deoarece hackerii incearca in mod constant sa obtina informatiile personale ale utilizatorilor, este necesar sa iti protejezi in mod eficient tranzactiile online.

Asigura-te de faptul ca dai update in mod regulat pentru a nu fi expus unor noi virusi si reinnoieste licenta daca este necesar. Intra pe pagina de operatiuni si la sectiunea securitate configurare si alege Antivirus. La sectiunea setari Antivirus trebuie sa selectezi urmatoarele – scanare documente la incarcare, scanare documente la descarcare si permiteti utilizatorilor sa descarce documentele infectate. La sectiunea Antivirus expire alege o valoare pentru cat timp sa astepte antivirusul inainte de o temporizare out.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.