Cum ne alegem aspiratorul robot?

Aspiratorul robot este un electrocasnic care ne usureaza munca de zi cu zi, da cu aspiratorul in locul nostru.

Aspiratorul robot face parte din aparatele electromenajere inteligente si total autonome. Ne curata interiorul intr-un mod organizat si metodic. Un castig de timp si un rezultat perfect. Utilizabil pe orice tip de suprafata – parchet, linoleum, covor sau gresie – acesta este capabil sa depaseasca orice obstacol din interior precum covorul.

Avand aceleasi functionalitati ca si un aspirator clasic, aspiratorul robot se deplaseaza in intreaga locuinta, in toate incaperile pentru a aspira toti parazitii si praful prezent. Extrem de compact, aspiratorul robot se poate strecura cu usurinta oriunde. Carcasa sa este in generala rotunda, masoara in jur de 8-10 centimetri si greutatea sa este de maxim 4 kilograme.

Autonomia sa. Dispui de o suprafata mai mare? Atunci trebuie sa alegi un aspirator robot cu o autonomie mai mare, cuprinsa intre 1h30 si 2h. De notat este faptul ca unele aspiratoare robot pot beneficia de o autonomie pana la 3 ore. Cu o astfel de autonomie un aspirator robot poate curata o suprafata de aproximativ 150m². In ceea ce priveste suprafetele medii sau mici este de ajuns sa optezi pentru un aparat cu o autonomie de 1h30 care sa poata acoperi o suprafata de aproximativ 50m².

In momentul alegerii aspiratorului robot trebuie sa fii in egala masura atent la baterii. Cele Lithium-ion sunt cele mai practice, timpul de incarcare este mult mai scurt.

Rezervorul si capacitatea. In ceea ce priveste autonomia, trebuie sa alegi rezervorul aspiratorului in functie de suprafata de curatat. Aceasta capacitate poate varia de la 0.2 litri pentru modelele mai mici pana la 1 litru pentru cele cu o autonomie de trei ore. Trebuie sa verifici in egala masura accesul la aspiratorul dorit, acesta trebuie sa fie facil si rapid.

Timpul de incarcare. In general, este nevoie de doar 3 ore pentru ca incarcarea sa fie completa. Insa atentie, exista modele ce au nevoie de timp dublu pentru a fi incarcate.

Nivelul sonor. Este un criteriu important de luat in considerare. Poti alege un model mai silentios daca doresti ca aspiratorul sa lucreze pe timp de noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.