Cum alegem inelul de logodnă perfect?

De-a lungul vietii, o femeie isi va privi inelul de logodna de cateva mii de ori…de aceea, un cadou atat de important trebuie ales cu deosebita grija. Exista azi o multime de modele, cu piatra sau fara piatra, diferite unele fata de altele. Atunci cum poti tu alege inelul de logodna perfect, care sa reflecte stilul viitoarei mirese, atat in ceea ce priveste design-ul, cat si materialul sau culoarea? Iti spunem noi chiar acum.

Ce metal? Cea mai populara alegere este aurul de 18 carate. Dar, aurul de 9 carate, la fel de rezistent, reprezinta o alegere la fel de potrivita. Compus dintr-un procentaj de aur mai mic, acesta ofera un raport bun design-calitate-pret. Trebuie sa stii ca este posibil sa gasesti un inel de logodna din platina, un material rezistent, dar mai scump ca si aurul.

Ce culoare? Inca o data, alegerea culorii inelului de logodna trebuie sa reflecte personalitatea celei care il va purta. Daca aceasta din urma obisnuieste sa poarte bijuterii din aur alb, cel mai bine este sa alegi si inelul din aur alb pentru a nu da gres. Idem si pentru celelalte culori. Aurul galben este clasic si caratele depind de puritatea sa, cu cat este mai pur, cu atat culoarea este mai intensa. Aceasta culoare aurie este perfecta pentru un ten cald. Aurul alb este o alegere mai moderna.

Ce model? Exista mai multe modele – inele solitaire, solitaire cu piatra sau trilogie. Solitaire-ul clasic, cu un singur diamant sau o piatra pretioasa in centru este un inel de un farmec etern. Nici cu un astfel de inel nu vei da gres. In plus, diamantul este cea mai rezistenta piatra, simbolul perfect al iubirii. Solitaire-ul insotit este compus dintr-o piatra principala si de alte pietricele laterale sau dispuse pe inel. Modelul trilogie este compus din trei pietre principale si reprezinta iubirea trecuta, prezenta si viitoare.

Ce piatra? Diamantul are avantajul de a merge cu orice. Este si extrem de rezistent. Alte pietre pretioase si colorate pot reprezenta o alternativa originala pentru inelul de logodna. Si mai ieftine desigur decat diamantul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.