5 seriale pentru a ști mai multe despre feminism

Te-ai saturat sa vezi filmele si serialele unde femeile sunt tratate drept obiectul dorintei perverse a barbatului? De data aceasta, cu siguranta ca vei vedea lucrurile altfel mai ales daca vei savura aceste seriale care te vor invata mai multe despre feminism.

Wonder Woman. Aparut in anul 1975, Wonder Woman este un serial al lui William M. Marston, cu Lynda Carter. Este un serial pionier in promovarea feminismului si eroina a servit mult timp drept model pentru o multime de alte seriale feministe.

Xena, printesa razboinica. Armura de piele, cizmele lungi fusta mini cu franjuri negri si decolteul adanc al eroinei o fac sa se remarce in fata altor eroine. De asemenea, Xena manuieste foarte bine armele, are un caracter sangvinic si instransigent si actioneaza pentru binele celor din jur.

How To Get Away With Murder. Este capodopera lui Peter Nowalk si a lui Shonda Rhimes. Este povestea lui Annalise Keating avocat si ptofesoara de criminologie, stricta, dar si foarte performanta la locul de munca. Un serial care a stiut cum sa reprezinte femeile si sa promoveze feminismul.

Buffy The Vampire Slayer. Este un serial care democratizeaza eroismul feminin. Actrita este considerata o precursoare girl power. In plus, este o productie aparte care pune in lumina superbe eroine, La inceput, Buffy seamana cu tanara blonda care este masacrata in seriale, dar pana la urma reuseste sa inverseze rolul. Serialul prezinta deci o multime de figuri feminine si feministe precum vrajitoarele. Sunt cele care se lupta pentru bine, nu doar pentru rau.

Veronica Mars. Este un serial pentru adolescenti care pune in lumina o adolescenta determinata care vrea sa demaste barbatii care abuzeaza tinerele. Nu are nicio super putere, nu este impresionanta, dar are talent in a manui aparatul foto si a sustine feminismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.