5 motive de a vizita Islanda

Plaje cu nisip negru, Laguna Albastra, cascade repezi…sunt doar cateva motive de a vizita Islanda. Sa nu mai vorbim despre aurora boreala, o alta atractie populara din Islanda. Islanda reprezinta un veritabil teatru natural, in aer liber dar si un teren fabulos, propice aventurii. Iata de ce ar trebui sa vizitezi Islanda daca nu ai facut deja acest lucru.

Pentru lacul glaciar Jökulsarlon. Lacul glaciar Jökulsarlon, situat in partea de sud-est a Islandei este un sit natural ce atrage an de an o multime de vizitatori din toate colturile lumii. Lacul se afla la poalele imensului ghetar Vatnajokull, unul din cei mai mari din Europa de altfel. Acesta din urma se transforma an de an in timpul topirii ghetarilor si alimenteaza astfel lacul cu iceberg-uri enorme.

Pentru a ajunge in inima fjordurilor din Vestfiroir. Peninsula Vestfiroir, situata in partea de nord-est a Inslandei, este cunoscuta pentru numeroasele sale fjorduri care populeaza teritoriul. Orasul Isafjordhur constituie un punct de plecare ideal pentru o croaziera de neuitat. Acest oras, care s-a dezvoltat gratie industriei cu peste, se afla el insusi in inima unui fjord –Skutulsfjorour.

Campurile de lava de la Reykjanes. Odata aflat in Islanda, nu trebuie sa ratezi o vizita a peninsulei Reykjanes, la o distanta de 50 de kilometri de Reykjavik. Marcata profund de activitatea vulcanica, aceasta regiune prezinta o serie de peisaje superbe de campuri de lava. Pentru a descoperi acest teritoriu magnific se recomanda o plimbare cu calul.

Plaja de nisip negru de la Vik i Myrdal. Din punct de vedere estetic, aceasta plaja se afla la polul opus al peisajelor tropicale, cu care suntem obisnuiti. Cu toate acestea, frumusetea acestor peisaje este de necontestat. Acest nisip de culoare inchisa isi gaseste originea in activitatea vulcanica a acestei regiuni care, in 2010 a fost afectata de eruptia vulcanului Eyjafjallajökull.

Gheizerul Strokkur. Un veritabil regat vulcanic de foc si de gheata, Islanda este un teritoriu minunat, animat de forte geologice colosale. Prezenta gheizerelor este una din cele mai remarcabile manifestari. Strokkur este cunoscut in special pentru regularitatea eruptiilor sale. Odata la 10 minute, un important volum de apa tasneste din interior.

Un comentariu la „5 motive de a vizita Islanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.